Region Midtjylland udbød en kontrakt om en rammeaftale om indkøb af mobiltelefoner, til brug i sundhedssektoren. City Mobil blev ikke tildelt kontrakten, og mener at Region Midtjylland har handlet imod princippet om ligebehandling og gennemsigtighed.
Ved udbudsbekendtgørelse af 18/12-19 udbød Region Midtjylland som offentligt udbud efter udbudsloven en 4-årig rammeaftale med en enkelt aktør vedrørende indkøb af mobiltelefoner, herunder featurephones, smartphones og kliniske smartphones, tilbehør og tilknyttede services. Rammeaftalens varighed er 48 måneder uden mulighed for forlængelse.
Fristen for aflevering af tilbud var fastsat til den 20/1-20 kl. 12.00, og City Mobil, Atea og Nuuday afgav tilbud på kontrakten. Den 17/2-20 meddelte regionen, at regionen havde besluttet at tildele kontrakten til Nuuday. Den 27/2-20 indgav City Mobil klage til Klagenævnet for Udbud over Region Midtjylland og anmodede om, at klagen blev tillagt opsættende virkning. Den 27/3-20 besluttede klagenævnet, at klagen ikke blev tillagt opsættende virkning. Region Midtjylland har herefter den 28/4-20 indgået kontrakt med Nuuday. Klagen har været behandlet skriftligt.
Herefter bestemmes:
Ad påstand 1
Region Midtjylland har handlet i strid med ligebehandlingsprincippet og gennemsigtighedsprincippet i udbudslovens § 2 ved at tildele kontrakten til Nuuday, uanset at virksomhedens tilbud ikke var konditionsmæssigt, da tilbuddet ikke opfyldte udbudsbetingelsernes mindstekrav, jf. punkt 3.1.1.3 Levetid af mobiltelefoner (MK).
Region Midtjyllands beslutning af 17/2-20 om at indgå kontrakt med Nuuday annulleres.
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og din brugeroplevelse. Læs mere om vores brug af cookies og vores privatlivspolitik.