D. 21/11 2019 udbød Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) som et miniudbud opgaven ”THETIS MK 2020”. Opgaven blev udbudt i henhold til en rammeaftale, som var indgået mellem FMI og tre leverandører, herunder Fayard A/S. Tilbuddet fra Fayard indeholder ikke den krævede erklæring om anvendelse af sikkerhedsgodkendt personale. Klagen tages ikke til følge.
Den 21. november 2019 udbød Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) som et miniudbud opgaven ”THETIS MK 2020”. Opgaven vedrørte gennemførelse af arbejder i forbindelse med mellemfaldende klassesyn (MC-I) af inspektionsfartøjet THETIS med tilhørende vedligeholdelses- og reparationsarbejder efter specifikation.
Opgaven blev udbudt i henhold til en rammeaftale vedrørende standard værftsarbejder inklusive service og vedligeholdelse af skibe med en tonnage mellem 3.000 og 4.000 ton (LOT 2), som var indgået den 24. januar 2017 mellem FMI og tre leverandører, herunder Fayard A/S (herefter Fayard). Rammeaftalen var indgået efter offentligt udbud i henhold til udbudsbekendtgørelse nr. 2015/S 064-113413.
Ved udløbet af tilbudsfristen den 14. januar 2020 havde FMI modtaget tilbud fra alle leverandører på rammeaftalen, herunder Fayard.
Ved meddelelse af 16. januar 2020 afslog FMI Fayards tilbud som ikke konditionsmæssigt med den begrundelse, at tilbuddet ikke indeholdt en erklæring om anvendelse af sikkerhedsgodkendt personale til løsning af de omfattede opgaver.
Den 27. januar 2020 indgav Fayard klage til Klagenævnet for Udbud over FMI. Fayard anmodede ikke i forbindelse med indgivelsen af klagen om, at klagen blev tillagt opsættende virkning.
Fayard har efterfølgende protesteret over, at FMI valgte at indgå kontrakt, men har ikke anmodet om, at klagen blev tillagt opsættende virkning.
Tilbuddet fra Fayard indeholder ikke den krævede erklæring om anvendelse af sikkerhedsgodkendt personale. FMI var derfor berettiget og forpligtet til at afvise tilbuddet fra Fayard som ukonditionsmæssigt og har ikke herved handlet i strid med principperne i udbudslovens § 2.
Der er herefter heller ikke grundlag for at annullere FMIs tildelingsbeslutning og klagen tages ikke til følge.
Læs hele afgørelsen her.
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og din brugeroplevelse. Læs mere om vores brug af cookies og vores privatlivspolitik.