Eva Gjessing er Ph.d.-studerende i skolearkitektur på Aarhus Universitet. Hendes forskning baserer sig på arkitektfaglig og lærerfaglig erfaring og et specialpædagogisk blik på relationer og inklusion.
Læs mereEva Gjessing er Ph.d.-studerende i skolearkitektur på Aarhus Universitet. Hendes forskning baserer sig på arkitektfaglig og lærerfaglig erfaring og et specialpædagogisk blik på relationer og inklusion. Eva anvender tværvidenskabelige perspektiver og begreber, som åbner til at stille spørgsmål til arkitekturens sociale bæredygtighed. I sin forskning belyser hun de sociale praksisser hvormed skolearkitektur bliver til, og den praksis og det levede liv i skolen som finder sted med arkitekturen.
Susanne Hjermitslev er skoleleder på Stensagerskolen. Hun har arbejdet på specialskole siden 1991; og har været på Stensagerskolen siden 1995.
Læs mereSusanne Hjermitslev er skoleleder på Stensagerskolen. Hun har arbejdet på specialskole siden 1991; og har været på Stensagerskolen siden 1995. Først som fysioterapeut og fra 2007 som afdelingsleder og viceskoleleder. Susanne blev ansat som skoleleder i foråret 2016. Undervejs har hun suppleret hendes fysioterapeutuddannelse med en bachelor i filosofi samt en Master i Public Management. Susanne har været optaget af ny Stensagerskolen i alle årene som skoleleder, optaget af at skabe nogle rammer, som kan understøtte pædagogik og arbejdsmiljø.
Rikke Skovgaard Nielsen, sociolog og ph.d., er seniorforsker på Aalborg Universitet, hvor hun er en del af en forskningsgruppe, der arbejder med relationen mellem mennesker, rum og steder.
Læs mereRikke Skovgaard Nielsen, sociolog og ph.d., er seniorforsker på Aalborg Universitet, hvor hun er en del af en forskningsgruppe, der arbejder med relationen mellem mennesker, rum og steder. Rikkes forskning er centreret om udsatte boligområder, mangfoldighed, segregering, skolesegregering og social sammenhængskraft. Senest har hun som en del af Realdanias indsats RESPOND beskæftiget sig med, hvordan Corona har påvirket hverdagens praksis og brugen af de fysiske rammer i tre typer af velfærdsinstitutioner: daginstitutioner, skoler og plejecentre.
Claus er skoleleder på Stengård Skole i Gladsaxe Kommune.
Læs mereClaus er skoleleder på Stengård Skole i Gladsaxe Kommune. Her har de fra erfaringerne fra et praksisforsøg, ombygget deres indskoling til at matche de politiske pejlemærker for fremtidens læringsmiljøer med skolens pædagogiske og didaktiske visioner.
Ditte Rode er uddannet arkitekt med oparbejdede særkompetencer inden for folkeskolebyggeri, med mangeårig praktisk erfaring som proces- og arkitektrådgiver såvel som bygherre.
Læs mereDitte Rode er uddannet arkitekt med oparbejdede særkompetencer inden for folkeskolebyggeri, med mangeårig praktisk erfaring som proces- og arkitektrådgiver såvel som bygherre. I projekterne er der altid fokus på brugenes behov, og på at skabe sammenhænge mellem det pædagogiske program, og det arkitektoniske koncept, for at sikrer et højt arkitektonisk niveau; hvor visioner og den nyeste teoretiske viden indenfor b.la det læringsmæssige og pædagogiske, er bragt i spil.
Thomas er Skoleleder på Skolen på Hannemanns Allé der er ved at blive opført ved siden af Arenaen i Ørestad. Han har været med på udviklingsrejsen siden marts 2021.
Læs mereThomas er Skoleleder på Skolen på Hannemanns Allé der er ved at blive opført ved siden af Arenaen i Ørestad. Han har været med på udviklingsrejsen siden marts 2021. Skolen er den første i Københavns, hvor specielt udskolingen er designet til projekt- og årgangsbaseret læring, hvor praksisfagligheden ønskes prioriteret. Thomas tror på, at elever i større grad skal involveres aktivt i planlægningen af skoledagen, og de aktiviteter og læringsmål som den enkelte elev finder interessant. De arbejder projekt- og årgangsbaseret helt fra 0. årgang til udskolingen. Arbejdsformen er eleverne nødt til at få ind i deres DNA fra begyndelsen.
Da CCO bliver inddraget i inventarudviklingen er det en af hans største prioriteter, at bruger inddragelse i form af input fra eleverne, rent faktisk blev taget seriøst. Det er det i den grad blevet med CCO.
Casper Madsen er skoleleder i Læringshuset - Fremtidens Skole i Region Hovedstaden.
Læs mereCasper Madsen er skoleleder i Læringshuset – Fremtidens Skole i Region Hovedstaden. Den første skole i Danmark, hvor arkitektur, pædagogik og læring er udviklet i tæt samspil og med fokus på projektbaseret læring (PBL), 21st century skills, STEM, iPads, laptops, Office 365 med mere. Læringshuset er også officielt partnerhus med LEGO Education. Inden Læringshuset var Casper skoleleder på Præstø Skole og Sorø Privatskole. Før det var han afdelingsleder på Skt. Josefs Skole. Han har en kandidatgrad i offentlig ledelse og er desuden uddannet lærer.
Hans fokus er blandt andet på at udvikle et nyt læringsmiljø i grundskolen. Ifølge Casper handler det i høj grad om elevernes motivation. Undersøgelser viser, at undervisningen skal stilladseres og indrammes på en bestemt måde, og den skal tilpasses et vist niveau, hvor den nødvendige hjælp er tilgængelig. Der skal også være variation i arbejds- og undervisningsformer, og eleverne skal have en aktiv rolle, hvor de får lov til at arbejde med hænderne. Han understreger, at undervisningen også skal være mere realistisk og autentisk. Når disse forhold gør sig gældende, bliver undervisningen mere spændende, meningsfuld og lærerig og dermed mere motiverende for eleverne at deltage.
Karin Elbek er adm. direktør, partner og arkitekt i RUM.
Læs mereKarin Elbek er adm. direktør, partner og arkitekt i RUM. Hun er sig specialiseret sig i rammer til leg, læring og kultur gennem 25 år og har bred erfaring både som procesfaciliteter, arkitekt og bygherrerådgiver fra strategisk analyse, programmering og konceptudvikling til projektering, udbud og fagtilsyn. Udover design- og udviklingsprojekter fungerer Karin som fagdommer, medvirker i forskellige udviklingsfora og som oplægsholder ifm. udvikling af bæredygtige byer og velfærdsbyggerier.
Christian Thuesen er Accociate Professor i ledelse af byggeri og infrastruktur ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og har senest været tilknyttet UC Berkeley og Stanford som Fulbright scholar.
Læs mereChristian Thuesen er Accociate Professor i ledelse af byggeri og infrastruktur ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og har senest været tilknyttet UC Berkeley og Stanford som Fulbright scholar. Han har arbejdet med projektledelse i over 20 år som underviser, forsker og rådgiver. Det har udløst hans grundlæggende interesse for (ingeniør)projekters rolle som driver af samfundsmæssige forandringer. I den forbindelse har han stiftet DTUs ProjectLab (www.doing-projects.org) og er blevet udpeget til at udvikle en ny forskningsdagsorden for byggeledelse.
Mikkel Hermann Sørensen er arkitekt og partner hos tegnestuen Christensen & Co, hvor han siden 2008 har været en central del af udviklingen af Christensen & Cos arkitektoniske profil samt udviklings- og designmetoder.
Mikkel har været designansvarlig arkitekt på en lang række af tegnestuens vigtigste projekter og konkurrenceforslag, herunder Læringshus Nærheden, Nordøstamager Skole, K. B. Hallen, Odsherred Teater, Hal C og Green light house. Alle projekter, hvor der er integreret et specifikt fokus på synergi mellem funktioner, hvor nysgerrighed og videbegær skaber oplevelsesrige bygninger.
Som designansvarlig sikrer Mikkel ideelle forudsætninger for læring i helstøbte arkitektoniske koncepter, der inkluderer program, æstetik og kontekst. Dette inkluderer at en tæt dialog med en række forskellige fagligheder, der bidrager til at kvalificere designtiltag helt fra de tidlige faser af et projekt. Mikkel sikrer dermed at krav og behov integreres i arkitekturen, samtidig med at omgivelsernes særlige værdier og potentialer kommer i spil.
Læs mereMikkel Hermann Sørensen er arkitekt og partner hos tegnestuen Christensen & Co, hvor han siden 2008 har været en central del af udviklingen af Christensen & Cos arkitektoniske profil samt udviklings- og designmetoder.
Mikkel har været designansvarlig arkitekt på en lang række af tegnestuens vigtigste projekter og konkurrenceforslag, herunder Læringshus Nærheden, Nordøstamager Skole, K. B. Hallen, Odsherred Teater, Hal C og Green light house. Alle projekter, hvor der er integreret et specifikt fokus på synergi mellem funktioner, hvor nysgerrighed og videbegær skaber oplevelsesrige bygninger.
Som designansvarlig sikrer Mikkel ideelle forudsætninger for læring i helstøbte arkitektoniske koncepter, der inkluderer program, æstetik og kontekst. Dette inkluderer at en tæt dialog med en række forskellige fagligheder, der bidrager til at kvalificere designtiltag helt fra de tidlige faser af et projekt. Mikkel sikrer dermed at krav og behov integreres i arkitekturen, samtidig med at omgivelsernes særlige værdier og potentialer kommer i spil.
Liv Bach Henriksen er arkitekt og har siden 2011 været ansvarlig for Kjaer & Richters afdeling for Pædagogik og Læring, hvor hun har været med til at udvikle og styrke tegnestuens virke inden for dette kerneområde. Liv har et indgående kendskab til læringsbyggeri, herunder det pædagogiske og skolefaglige indhold, og har arbejdet målrettet inden for dette felt i mere end 20 år.
Hun har fungeret som konkurrencearkitekt, bygherrerådgiver og sagsarkitekt på en række læringsbyggerier bl.a. Læringshus Nærheden og Børnekulturhuset i Høje Taastrup, Nordøstamager Skole, Skolen i Bymidten (Helsingør), Lisbjergskolen og Mosedeskolen.
Liv er nytænkende og udfordrende i sin tilgang til opgaveløsningen og formår at finde de gode og innovative løsninger, altid med fokus på samspillet mellem pædagogisk kvalitet og arkitektonisk form. Hun arbejder målrettet på at sikre at projektets pædagogiske vision fastholdes fra helhed til detalje og afspejles i bygningens organisering, skala, rumligheder og flow.
Læs mereLiv Bach Henriksen er arkitekt og har siden 2011 været ansvarlig for Kjaer & Richters afdeling for Pædagogik og Læring, hvor hun har været med til at udvikle og styrke tegnestuens virke inden for dette kerneområde. Liv har et indgående kendskab til læringsbyggeri, herunder det pædagogiske og skolefaglige indhold, og har arbejdet målrettet inden for dette felt i mere end 20 år.
Hun har fungeret som konkurrencearkitekt, bygherrerådgiver og sagsarkitekt på en række læringsbyggerier bl.a. Læringshus Nærheden og Børnekulturhuset i Høje Taastrup, Nordøstamager Skole, Skolen i Bymidten (Helsingør), Lisbjergskolen og Mosedeskolen.
Liv er nytænkende og udfordrende i sin tilgang til opgaveløsningen og formår at finde de gode og innovative løsninger, altid med fokus på samspillet mellem pædagogisk kvalitet og arkitektonisk form. Hun arbejder målrettet på at sikre at projektets pædagogiske vision fastholdes fra helhed til detalje og afspejles i bygningens organisering, skala, rumligheder og flow.
Pernille er konstitueret skoleleder på Ole Rømer-Skolen i Høje Tåstrup.
Læs merePernille er konstitueret skoleleder på Ole Rømer-Skolen i Høje Tåstrup. Det er en skole med to matrikler, hvor den ene er Børne-kulturhuset – et nybygget hus, hvor skole, dagtilbud og kulturskoler deler huset på lige fod. Et hus hvor indretningen understøtter didaktik og pædagogik, hvilket understøtter skolens arbejde med projektbaseret læring.
Pernille er optaget af at skabe en skole præget af motiverende, legende og inkluderende læringsmiljøer, læring og dannelse, hvor eleverne er aktive deltagere i undervisningen.
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og din brugeroplevelse. Læs mere om vores brug af cookies og vores privatlivspolitik.